Hvorfor er det så viktig at akkurat du som student skal stemme?
Jo nå skal du høre.
 
 

I et valg vil politikerne gi løfter om saker som de tror på og som vil gi dem stemmer. Hvis de vet at de mellom 20 og 24 år stemmer sjeldnere enn andre aldersgrupper blir det også mindre interessant å love den gruppen noe i valget.  
 

Ofte kan man føle seg veldig liten i møte med politikerne og fort tenke at din enkelt stemme uansett ikke har noe å si. Ikke mist motet, din stemme er verdt akkurat like mye som Erna eller Jonas sin på 60 år. Forskjellen er at vennene til Erna og Jonas på 60+ er de som stemmer oftest. Nettopp derfor må du også få med deg vennene dine på å stemme. 
 

Hva du stemmer på vil påvirke hverdagen din. Det kan for eksempel bety økt stipend, flere studentboliger, eller lavere studielån. Eller kanskje har du fått kjenne på å falle mellom to stoller i mangelen på dagpenger da jobben forsvant under pandemien. Hva du mener har vært galt under pandemien trenger politikerne å høre, måten du gjøre det på er ved å stemme.   
 

Ikke bare er vi unge de som sjeldnest stemmer, vi er også de som kommer til å leve måtte leve lengst med konsekvensene av hvem som blir sittende på stortinget denne høsten.  
 

Enten du sitter side om side ved Greta i protest hver fredag eller kjemper for retten til råne som Sivert i Rådebank er vi i Norsk studentorganisasjon er mest opptatt av at du stemmer. Derfor har vi laget denne siden for å gi deg en hjelp på vei til det viktigste du kan gjøre de neste fire årene. Valget må du ta før 13. september eller før 10. september om du bor i en annen kommune enn du er folkeregistrert. Godt valg!   

 

– Uansett livssituasjon og alder treng Noreg di stemme, fordi du veit best korleis din situasjon er, og kva du treng for å lukkast. Tuva Todnem Lund til Framtida.no  

Tuva Todnem Lund, leder av Norsk studentorganisasjon

Tlf.: 22 04 49 70 (09.00–16.00)

|

Norsk Studentorganisasjon er en uavhengig interesseorganisasjon med 31 medlemslag og omtrent én kvart million medlemmer.

Tullebilde av de seks som sitter i arbeidsutvalget til Norsk studentorganisasjon